Ihannekaupunki – Pelillistetty suunnitteluprojekti

Opettajien täydennyskoulutuksessa käymme ilmiöpohjaisen ja laaja-alaisen oppimisen periaatteet konkreettisen tekemisen ja kaupunkisuunnittelun avulla. Mukana ovat sekä kaupunkisuunnittelun, että oppimisen huippuammattilaiset apuna. Koulutus perustuu konkreettiseen tekemiseen, joka on pelillistetty, sopivasti digitaalinen ja ennenkaikkea yhteistoiminnallinen. Tekeminen antaa sekä kehyksen toiminnalle, että jaetut ideat jäsennellyn ja loogisen rakennusprojektin sisällä. Toiminnassa siis saat malleja ja harjoittelet digitaalisten välineiden käyttämistä mm. QR-koodit, netti-keskustelut ja vr 360-kuvien ja videoiden käyttäminen. Toiminnassa konkretisoituvat uuden opetussuunnitelman solmukohdat; oppilaiden osallistaminen oman oppimiseen liittyviin valintoihin, digi-loikka ja yhteistoiminnallinen toiminta, jossa opettajan rooli on muuttunut kohti valmentajuutta. Käymme läpi, mitä laaja-alainen toiminta tarkoittaa arvioinnin käytänteissä.


Tässä esitykseni kesällä v 2016 IDEC-konferenssissa.


Koulutus on kaksi tai kolmeosainen. Koulutus suunnitellaan tilaajan mukaan. Huomaa, että koulutus voidaan soveltaa myös isoille (N<50) ryhmille! Sopii erinomaisesti myös ammatilliseen ja lukiokoulutuksen opettajille. On toteutettu myös varhaiskasvatuksen opettajien koulutuksessa:

1. Ennakko-orientaatio, jonka sisältö sovitaan tarkemmin tilaajan kanssa ( työtapana videoluento, kyselylomake tai webinaari)


2. Lähikoulutus (3h), jossa

 • demonstroidaan design-oppimisen suunnittelua luomalla yhteisöllisesti projekti. Projektissa
 • valmistaudutaan fyysisillä esineillä kohtaamaan digimaailma.Suunnittelun tukena ovat kaupunkisuunnittelun ja oppimisen ammattilaiset.
 • Koko päivän koulutuksessa (6h) lisäksi suunnitellaan omaa monialaista suunnitelmaa omaan opetukseen. Työtapana pelillisyys, osallistavat työtavat, tutkiva oppiminen jne. Työkaluina soveltuvat välineet, jolloin koulutukseen kuuluu myös niiden käyttöön perehdytys ennakkotehtävänä ja suunnittelun yhteydessä.

 • Halutessa tilaaja voi tilata kahden päivän koulutuksen,
  jolloin toisena päivänä perehdytään opetuksen pelillistämiseen.


  3. Etätyöskentely, jossa opettajat saavat etäohjausta oman projektin suunnittelussa. (tilaajan niin halutessa) (wiki, FB, googlen työkalut,Fronter, Edison, Pedanet tai NING)

  Tutustu sivupalkin linkistä Instagram-kuviini
  IMG_3958-2

  Tiedustelut: mauri.j.laakso@gmail.com

  Turvakoodi:
  security code
  Syötä turvakoodi:

  Lähetä

  Vastaa